Посуд для сервірування

Товарів 1 до 48 з 916

Сторінка:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Посуд для сервірування столу: що необхідно мати обов’язково

Продумане сервірування перетворює банальний сніданок на приємний початок дня, а вечерю після роботи — на його святковий підсумок. Створити таку атмосферу допомагають предмети сервірування столу, серед яких центральне місце відведено для посуду. Є різні види столового приладдя, але розібратися в них не так складно, як здається на перший погляд.
Найпростіший варіант — зайти в гіпермаркет «Ашан», де консультант відповідного відділу підкаже, що варто купити. Варіант для зайнятих — інтернет-магазин «АШАН», у каталозі якого представлені всі необхідні позиції. Окремі товари доставляються по Україні безкоштовно в разі замовлення від 1000 грн. Що ж із цього вибрати?

Просте рішення — набір предметів

Головна перевага сервізу — єдність стилю всіх складових, скільки б позицій він ні передбачав. Набори для банкетного меню, як правило, містять:

  • салатниці;
  • супницю;
  • тарілки для супу;
  • блюда для закусок;
  • менажницю;
  • пиріжкові тарілки;
  • креманку;
  • чашки з блюдцями.

Випускаються набори на дві персони та більше. Деякі містять абсолютно все для сервірування столу, аж до підставок для серветок і ємностей для спецій.

Тарілка — головний предмет столу

У будь-якому меню, для якого купується посуд — новорічного, обіднього, весільного, дитячого, — тарілки на столі посідають центральне місце. Залежно від призначення розрізняють такі їхні види:

  • супова — глибока супова (крем-супи подаються у спеціальній чаші);
  • сервірувальна — пласка, великого діаметра, використовується як підставка під інші тарілки;
  • пласка під другі страви;
  • закусочна діаметром не більше 31 см. Може бути глибока, пласка;
  • кругле, овальне або квадратне блюдо під м'ясну нарізку, бутерброди, птицю;
  • пиріжкова для хліба, грінок, масла до них;
  • у вигляді раковини (кокіль). Використовують для рагу, устриць, іноді салатів;
  • менажниця — розділена на декілька відділень, які підходять для салатів, закусок, гарнірів, фондю;
  • рибна у формі риби або витягнутої форми. Тарілка трохи меншого розміру призначена для оселедця та рибних консервів;
  • ікорна має невеликі розміри, в ній подається ікра та закуски;
  • десертна може бути пласкою (під десерти із соусами) або глибокою (під фрукти та інші десерти);
  • блюдце — як підставка під чашку.

Обираємо матеріал

Посуд і різні аксесуари для столу виготовляються з таких матеріалів:
- порцеляна;
- скло;
- кераміка;
- фаянс.
Порцелянові предмети витончені, але досить міцні. Трохи поступаються їм у міцності фаянсові. Вироби зі звичайної кераміки дешевші. Для кухонного використання підійдуть товари зі скла: недорогі та різноманітні за забарвленням.

Для зв'язку з нами