Каструлі

Товарів 1 до 48 з 166

Сторінка:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Каструлі: звичний посуд в новому світлі

Здавалося б, вибір звичних для нас каструль не може викликати труднощів. Купити вподобаний набір через інтернет або в реалі, і можна більше ні про що не перейматися. Головне, щоб влаштовували стиль, ціни та якість. Однак сучасна кухня рясніє безліччю нової техніки, в якій використовувати абиякі моделі недоцільно. Тому крім звичних у продажу з’явилися такі каструлі:

  • для мікрохвильової печі;
  • для мультиварки;
  • для індукційних плит тощо.

Не згадуючи вже про різні види покриття, що полегшують приготування їжі й миття посуду. 

Визначитися з вибором

Передусім потрібно ознайомитися з асортиментом, який пропонує сучасний виробник, зважити переваги й недоліки матеріалів, більше дізнатися про функціональність продукції, а потім уже підібрати розміри. Дізнавшись більше, покупець не зважатиме на рекламні виверти і зможе замовити те, що дійсно потрібно. Тим більше відстежити потрібний товар легко онлайн — на сайті «АШАН», де завжди є інформація, в якій точці Києва, України є бажана модель, ознайомитися з фото, оглядами, описом.

 

Матеріал каструлі

Відразу скажемо, що поганих матеріалів немає. Просто деякі моделі більш обмежені у функціональності і призначенні, отож врахуйте це, вибираючи:

 

  • звичайні алюмінієві каструлі, які вирізняються легкістю, одразу нагріваються, коштують недорого. Дуже добре підходять для варіння пельменів, вареників, яєць, кип’ятіння молока — всього того, що можна швидко приготувати. Однак вони недовговічні, згодом темніють і деформуються, а подряпини й відколи всередині можуть призвести до окислення, що псує смак страви. Продукти в них зберігати небезпечно. Не рекомендується брати тонкостінний алюміній, оптимально, щоб товщина дна була від 3 мм, а стінок — від 1,5 мм;

 

  • емальовані. Це залізна каструля або з чавуну, вкрита шаром емалі, що захищає страви від окислення. Такий посуд легкий, підходить для приготування борщів, супів, різних гарнірів, у ньому вода закипає швидко. Однак покриття вимагає дбайливого ставлення, «не любить» абразивів і кислотовмісних розчинів для миття;
  • чавунний посуд — одна з найбажаніших для поціновувачів м’ясних страв і плову, та й інша їжа виходить в ній найсмачніша. Сплав міцний, довговічний і безпечний. У такій каструлі є «власне» антипригарне покриття: в пористу поверхню під час готування вбирається олія, формуючи захисний шар. Підходить даний виріб для варіння, смаження, випікання в духовій шафі. На жаль, чавун схильний до іржі, тому ліпше користуватися каструлею регулярно;
  • сталеві каструлі (з нержавійки або медсталі) зносостійкі, міцні, довговічні, не схильні до корозії, безпечні. Під час варіння температура розподіляється рівномірно по всій поверхні, що, безумовно, оцінили професійні кухарі. Загалом, це ідеальні каструлі для кухні;
  • скляні здивують естетикою і безпекою, саме їх використовують під час готування для дітей, адже стінки та дно такого посуду не вступають в реакцію з кислотою. У них можна варити і пекти, але скло дуже не любить перепаду температур (під час запікання страв потрібно спочатку вийняти решітку, розігріти духовку, тільки потім ставити скляну каструлю з решіткою всередину);
  • керамічні каструлі, як і скляні, підходять для духових та мікрохвильових печей, а ось на газовий пальник їх краще ставити з розсікачем. В інших випадках це безпечний й зручний посуд;
  • каструлі з тефлоновим покриттям безпечні до того часу, поки поверхня не втратила цілісності. Користуються попитом завдяки своїм антипригарним властивостям.

 

 

 

 

Кілька рекомендацій

Обираючи каструлю, врахуйте:

  1. Кришка не має зісковзувати, навіть якщо ви нахиляєте посуд (приблизно до 45 градусів).
  2. Чим товщі стінки, тим краща каструля, а якщо в ній ще «посилене» дно, то це ідеальний варіант.
  3. Не заощаджуйте на каструлях і майте в запасі окремі моделі для компотів, окремі для перших страв, дозвольте собі розкіш придбати овальну гусятницю тощо.
  4. Сталеве, рівне дно — гарантія не тільки добре приготованої їжі, але й вашої безпеки;
  5. Обирайте моделі з прикрученими, а не привареними ручками.

 

Для зв'язку з нами